Afbeelding

'IBW wil kraanwatertappunten op locaties in Westvoorne'

Actueel 320 keer gelezen

Westvoorne – In Westvoorne zouden openbare kraanwatertappunten moeten komen. Dit stelt oppositiepartij Inwonersbelang Westvoorne donderdag voor.

Mensen willen tijdens het wandelen, fietsen, winkelen of welke activiteit van huis dan ook over vers drinkwater beschikken. Waterbedrijf Evides heeft daarom openbare kraanwatertappunten ter beschikking. Waterliefhebbers kunnen dan buitenshuis hun flesje, beker of bidon vullen met drinkwater.

Het systeem van het tappunt werkt dusdanig dat het water vers blijft. Inwonersbelang Westvoorne brengt dit punt naar voren in de algemene beschouwingen van de gemeenteraad, die donderdag zijn. De lokale partij wil het dagelijks bestuur van Westvoorne vragen te onderzoeken of dit ook mogelijk in Westvoorne is. Er zijn aansluitingskosten aan verbonden en er hoort een onderhouds- en beheercontract bij. Mogelijke locaties voor het plaatsen van een punt zijn winkelgebieden, wandel- en fietsroutes en speeltuinen. Het waterbedrijf stelt als eis dat het een openbare ruimte moet zijn en er een drinkwaterleiding in de buurt ligt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant