De Westvoornse gemeenteraad wil de verkeersproblematiek op het Dorpsplein in Rockanje snel aanpakken (foto Jos Uijtdehaage)
De Westvoornse gemeenteraad wil de verkeersproblematiek op het Dorpsplein in Rockanje snel aanpakken (foto Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Raad wil snel maatregelen verkeersveiligheid Dorpsplein

Actueel 435 keer gelezen

Rockanje – Het Dorpsplein van Rockanje moet veiliger. Daar is de Westvoornse gemeenteraad het unaniem over eens en vraagt om actie van het dagelijks bestuur. Het Dorpsplein van de badplaats is in 2016 gerenoveerd en daarmee een 'open gebruiksplein' geworden.

Er zijn geen duidelijke afbakeningen en belijningen voor het verkeer. Het voetgangersplein en het wegdek lopen in elkaar over. Regelmatig doen zich bijna ongelukken voor. Er staan en rijden ook auto's op plekken waar dit niet mag. De voltallige gemeenteraad van Westvoorne vraagt daarom (op verzoek van PvdA) aan het dagelijks bestuur zo snel mogelijk in actie te komen. Kort na het zomerreces, dat deze week begint, moet er een plan richting de gemeenteraad komen.

Pas in 2021 staat regulier onderhoud van het plein gepland. De raad vraagt om tussentijdse veiligheidsmaatregelen. Haast is geboden omdat eind dit jaar de nieuwe school in gebruik wordt genomen. Dan wordt het niet alleen drukker in het dorpscentrum. Kinderen zien het verschil tussen voetgangersplein en wegdek minder scherp dan volwassenen. 'Veiligheid is een kerntaak van de gemeente,' stelt de raad. '2021 Is te laat om hieraan te voldoen.'

Ook burgers klagen regelmatig over een onveilige situatie. Er is ook al een petitie geweest waarin werd aangedrongen op het veiliger maken van het plein.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant