Erik Mulder, D66
Erik Mulder, D66
Column

Te voet, te paard en konijnen uit de hoed

Column 865 keer gelezen

Vorige week kopte deze column “te voet, te paard” en ging over ontwikkelingen in sneltreinvaart en vertrouwen. De column sloot af met de mededeling dat de fractievoorzitters bij elkaar gaan zitten om afspraken te maken hoe verder samen te kunnen gaan.

Nou zijn we de beroerdste niet en wil D66 graag afspraken maken om de inwoners van Voorne aan Zee beter te bedienen, maar van afspraken aan het eind van de maand , zoals de columnist vorige week schreef, zijn wij niet op de hoogte.
En dat is toch wel basisvoorwaarde nummer 1. Om vertrouwen op te bouwen, moet je elkaar niet verrassen en dus moet het dan wel afgelopen zijn met het uit de hoed toveren van konijnen via de krant. Bovendien: afspraken maak je samen en niet alleen.
En dan heb ik het niet alleen over deze “afspraak”. Nog meer verrast waren we afgelopen zomer over het krantenbericht dat het autostrand weer open zou gaan. Een belletje van de fractievoorzitter naar zijn wethouder en het zou geregeld worden. Iedereen die de afgelopen 20-25 jaar betrokken is geweest bij het Autostrand de weet dat dit echt niet geregeld kan worden met een belletje naar de wethouder.

Er waren ook grote verrassingen vóór het zomerreces, zoals de school in Brielle met de toepasselijke naam “de Verwondering” en dan ook nog eens grote financiële tekorten . Maar, de grootste verrassingen kwamen na het zomerreces. Plotseling bleek het nodig om direct een beslissing te nemen over een ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis. Voor de zomer niks over gehoord en dan direct na het reces de mededeling dat de gemeenteraad nu moest beslissen en anders dreigde er aan schadeclaim van 1,5 miljoen. Aansluitend werden we geconfronteerd met een misplaatste urgentie om op korte termijn een beslissing te nemen over het fietspad bij de rotonde Amnesty Internationallaan/Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. Stukken ontbraken en er was geen haast bij. Gelukkig was de gemeenteraad vorige week zo verstandig beide punten van de agenda te schrappen.

De huisvesting van 250 expats stond niet op agenda, maar is super relevant. Op verzoek van D66 wordt dit zo spoedig mogelijk besproken. Hopelijk komen er dan niet weer konijnen uit de hoed want dan gaat vertrouwen niet meer te paard, maar per sneltrein de deur uit.

Erik Mulder, D66

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant