Afbeelding

Theatertuin bezoekt verzorgingshuizen

Cultuur 259 keer gelezen

Voorne-Putten - De komende drie maanden bezoekt de Theatertuin verzorgingshuizen op heel Voorne-Putten. Zij gaan langs op locatie en brengen de bewoners onder andere liedjes uit de oude doos onder begeleiding van een accordeonist.

“Vorige week dinsdag was de aftrap en de eerste reacties waren ontzettend enthousiast", aldus Anneke Rietveld van de stichting Theatertuin van Voorne.

“Met behulp van sponsoring van o.a. Deltaport, Farm Frites en de Rabobank kunnen we dit mogelijk maken. We hebben vrij snel deze financiële steun gekregen, en het is ontzettend fijn dat we daardoor een beetje iets voor de mensen kunnen doen. Elk verzetje is in deze periode van maatregelen gewoon goed. De mensen worden er blij van en je ziet dat ze van ons bezoek genieten. Verzorgend personeel geeft dat ook aan, en vaak hebben de mensen het er nadien nog lang over. Omdat we niet overal zomaar naar binnen kunnen staan we buiten, en komen de mensen naar de ramen of in de deuropening staan. Voor onze stemmen is het wel wat extra werk en na drie optredens worden we wat schor. Muziek maakt mensen vrolijk en het is ook leuk voor het zorgpersoneel. Die doen spontaan een dansje. Er ontstaat echt even plezier.

Annette gaat verder: "Doordat de Vestingcode, de Tintefeesten en andere festiviteiten die we normaal gesproken 'opleuken' met ons gezelschap nu op grote schaal niet doorgaan, besloten we als organisatie dat we toch iets wilde doen. Binnen drie weken werd het plan en de organisatie om de verzorgingshuizen te gaan bezoeken opgestart. Alle theaterspelers, sponsoren en zorghuizen die werden benaderd stonden er meteen positief in, en zo kunnen we de komende tijd vierendertig optredens gaan verzorgen. De steun is voor ons heel fijn, want daardoor kunnen we dit doen. We willen echt een goed georganiseerde voorstelling geven. Het is de complete beleving aan mensen willen geven."

Het is momenteel best goed te doen om iets voor anderen te organiseren. Subsidie aanvragen lopen wat sneller, doordat er ook nood is om mensen te helpen op welke manier dan ook. “Ik zou toneel en zangverenigingen willen oproepen ga het gewoon gezellig maken voor de mensen.” Stichting Theatertuin zoekt zelf ook nog spelers die het de mogelijkheden van theater, spel, dans en zang willen verkennen.www.Theatertuinvanvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant