Afbeelding
stock

Cyberaanval op Voorne-Putten Werkt

Gemeente 266 keer gelezen

Spijkenisse - Burgemeester Van Oosten heeft gisteravond bekend gemaakt dat op 3 maart bij Voorne-Putten Werkt een cyberaanval werd ontdekt. Daarbij zijn persoonsgegevens buitgemaakt.

De gevolgen voor Voorne-Putten Werkt zijn beperkt, zo laat wethouder Bal weten. Het computersysteem is direct stilgelegd en applicaties zijn enige tijd ook niet beschikbaar geweest. Er is een nieuw systeem opgezet met behulp van een back-up die gecontroleerd is.  Er zijn echter meer zorgen over de buitgemaakte persoonsgegevens. Er is nog niet bekend hoeveel gegevens het betreft en wat er precies in verkeerde handen is gekomen. De huidige medewerkers zijn inmiddels door de directie van Voorne-Putten Werkt en de gemeente ingelicht. Voormalige medewerkers worden deze week ook geïnformeerd, indien nodig via persoonlijke gesprekken.

Er is inmiddels een voorlopige aangifte gedaan bij de politie, evenals een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook zijn de colleges van de gemeenten op Voorne-Putten op de hoogte gebracht van de cyberaanval. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant