Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Spijkenisserbrug vanaf zaterdag 11 mei weer open voor wegverkeer

Verkeer 1.792 keer gelezen

Voorne - Putten - Het asfaltonderhoud aan de Spijkenisserbrug is voorspoediger verlopen dan verwacht. Daardoor gaat de brug zaterdag 11 mei om 09.00 uur weer open voor wegverkeer, drie dagen eerder dan gepland.

Het asfalt op de Spijkenisserbrug was hard toe aan onderhoud. In de kleine maand dat de brug dicht was, is het oude, versleten asfalt op beide hefdelen van de brug vervangen door nieuw, lichter asfalt. Ook zijn de voegovergangen vernieuwd. Samen met het lichtere asfalt zorgt dit ervoor dat de Spijkenisserbrug in de zomer minder gevoelig is voor uitzetting bij hitte. De gemeente Nissewaard heeft tijdens de werkzaamheden meteen de oprit naar de Spijkenisserbrug geasfalteerd, waardoor deze ook weer jaren vooruit kan.

Rob van den Boer van aannemerscombinatie STERK: ‘Het werk is voorspoedig verlopen en de weg ligt er weer strak bij. We hopen dat de omgeving er jarenlang plezier van gaat krijgen.’

Leonie Zeestraten, directeur Netwerkmanagement Rijkswaterstaat: ‘Ik ben blij en trots op de betrokken teams van Rijkswaterstaat en STERK dat deze klus geklaard is. Daarnaast wil ik alle gebruikers van de brug bedanken voor hun geduld en het aanpassen van hun reisgedrag. De automobilisten die anders zijn gaan reizen, hebben er mede voor gezorgd dat mensen die afhankelijk zijn van de auto beter konden doorrijden.’

Chris Hottentot, wethouder Nissewaard: ‘Ik wil mijn dank uitspreken aan alle inwoners voor hun geduld en medewerking. Doordat een deel van hen andere keuzes wist te maken is de overlast beperkt gebleven. Daarnaast wil ik ook Rijkswaterstaat bedanken. Door de constructieve houding en de vroegtijdige communicatie hebben we veel inwoners op tijd kunnen informeren, waardoor zij maatregelen konden treffen. Ik hoop dat we dit met elkaar de komende tijd kunnen vasthouden, want we zijn er nog niet.’

Meer verwacht onderhoud
De komende periode vinden er in de regio Voorne-Putten meer onderhoudswerkzaamheden plaats. Zo is de Spijkenisserbrug van 27 tot en met 31 mei vier nachten dicht voor regulier onderhoud. De voegovergangen van het fietspad worden tijdens deze nachtafsluitingen aangepakt.

In juli en augustus voert de RET werkzaamheden uit aan metrolijn D. En de tweede helft van augustus is de Hartelbrug afgesloten voor autoverkeer vanwege noodzakelijk onderhoud door de provincie Zuid-Holland.

In november start Rijkswaterstaat vervolgens met het vervangen van de technische installaties en systemen waarmee de Spijkenisserbrug wordt bediend, bestuurd en bewaakt. Hiervoor is de brug in november en december 2024 een aantal weekenden dicht. Deze werkzaamheden duren tot eind 2025 en zullen dan vooral in de vakanties plaatsvinden, wanneer er minder verkeer op de weg is.


Meer informatie over renovatie Spijkenisserbrug
Op de projectpagina Oude maas: renovatie Spijkenisserbrug vindt u voor meer informatie over de werkzaamheden en de planning.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor
Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant