De Duinpan wil een droom verwezenlijken

De medewerkers van verpleeghuislocatie De Duinpan in Rockanje hebben een droom: een Tovertafel voor de bewoners!

De lichtprojecties van de Tovertafel reageren op bewegingen van handen en zorgen voor plezierige interacties tussen de bewoners, zorgmedewerkers en familieleden. De bijbehorende spellen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie in een midden- tot late fase.

De droom die Tovertafel heet

Met financiële steun vanuit verschillende mensen en organisaties hoopt De Duinpan de droom binnenkort te verwezenlijken. Om zoveel mogelijk mensen en organisaties enthousiast te maken, organiseerden Louise de Man en Hennie Roelofs, twee bevlogen medewerkers van De Duinpan, op 30 mei een demonstratie in ´t Getij in woonzorgcentrum Stuifakkers.

Gelachen, gerijmd en gezongen

Tijdens deze demonstratie van de Tovertafel konden bewoners, familie en geïnteresseerden het zelf ervaren: de lichtprojecties op tafel zorgen voor een vrolijke (groeps-)activiteit! Alle spellen bij de Tovertafel ondersteunen lichamelijke en cognitieve activiteit. Verschillende spellen zijn uitgeprobeerd. Er werd gelachen, gerijmd en gezongen. Met handbewegingen werden bloemen in groei gezet, strandballen over tafel gerold, legpuzzels opgelost en olieverfschilderijen gemaakt. Het was een waardevolle kennismaking!

Een stapje dichterbij

De medewerkers van De Duinpan hebben de eerste toezeggingen voor financiële steun mogen ontvangen. Door dit initiatief zijn ze een stapje dichterbij om hun droom voor de bewoners werkelijkheid te laten worden. Uiteraard is alle hulp nog van harte welkom!