Behalve paard en wagen wordt dit jaar ook de shuttledienst Voorne-Putten ingezet om de teams te vervoeren van A naar B
Behalve paard en wagen wordt dit jaar ook de shuttledienst Voorne-Putten ingezet om de teams te vervoeren van A naar B Foto: PR

Poldersportdag: voor één dag boer of boerin zijn!

Tinte – Voor de 15de keer zullen leden van de agrarische organisatie "Boeren en Tuinders Voorne en Putten" op donderdag 8 juni a.s. de Poldersportdag organiseren.

Twaalf teams van leerlingen uit groep 7 maken kennis met de agrarische sector maar gaan er deze dag ook sportief tegen aan. Om 9.10 uur geeft loco burgemeester den Brok uit Hellevoetsluis het startsein waarna de teams uit Vierpolders, Oostvoorne, Hellevoetsluis en Brielle worden verdeeld in de polder. Vele vrijwilligers en agrarische bedrijven helpen mee om er een leerzame, sportieve dag van te maken. De kinderen krijgen o.a. te zien hoe koeien gemolken worden, maar ze krijgen ook te horen waarom water zo belangrijk is. De leerlingen gaan deze dag vastleggen op film en foto's waarmee ze op school aan de slag gaan om een PowerPoint maken. Het team met de beste PowerPoint en de sportiefste prestaties wordt op vrijdag 16 juni verrast met de Polderbokaal.
In verband met de Poldersportdag is de Lodderlandsedijk, Toeloopweg en de Vogelenzangweg vanaf 8.30 uur tot 15.30 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De dag is van 9.00 - 15.00 uur en vindt plaats op en rond de: Lodderlandsedijk, Vogelzangweg, Strypsedijk, Dwarsdijk en Toeloopweg. Bezoekers zijn van welkom, maar worden verzocht niet met de auto maar met de fiets naar het evenement te komen i.v.m. de veiligheid van de deelnemers.