Van de afgelopen jaren werden foto’s op een beeldscherm geprojecteerd (Foto: Jos Uijtdehaage)
Van de afgelopen jaren werden foto’s op een beeldscherm geprojecteerd (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

10e zomertour van Welzijn Ouderen Brielle

Brielle - Na een voorzichtige start in 2006 met twaalf deelnemers en vier vrijwilligers, is de Zomertour van Welzijn Ouderen in Brielle nu niet meer weg te denken.

Nu rijden ze deze tour met ongeveer 65 deelnemers en 22 chauffeurs. De eerste ritten waren op Voorne en Putten, maar nu rijden ze op Voorne, Goeree, Flakkee, Schouwen en Duiveland, Hoeksche Waard en naar de Rhoonse Grienden. Ook zijn ze naar het Westland en de Maasvlakte gereden. Elke rit -ze hebben er zes- rijden ze op twee woensdagmiddagen met halverwege een uitgebreide koffiestop.

Dit jaar rijden ze voor de tiende keer. In 2007 is er niet gereden en in 2012 werd de tour helaas afgeblazen. Welzijn Ouderen en de voorbereidingscommissie wilden daarom iets leuks doen om aan deze 10e maal speciale aandacht te schenken. Daarom werd er op woensdag 31 mei een middag belegd voor de deelnemers van de afgelopen jaren. Zij werden daarom uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in de Infirmerie. En men kwam in grote getale, evenals de chauffeurs. Wethouder Wilbert Borgonjen opende de bijeenkomst. In de pauze werd er muziek gemaakt door Frans Looy en na de pauze memoreerde Marja vd Lugt over de afgelopen jaren, onder andere hoe de tour een steeds meer geoliede organisatie werd. Ook werd enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet.