80 kinderen van 21 basisscholen volgden een sportclinic van ex prof basketballer Henk Pieterse (Foto: Jos Uijtdehaage)
80 kinderen van 21 basisscholen volgden een sportclinic van ex prof basketballer Henk Pieterse (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

80 kinderambassadeurs
voor FAIRPLAY

Brielle - Om kinderen bewust te maken van de gevolgen van pesten en hoe we daar met elkaar aan moeten werken, volgden 80 kinderen van 21 basisscholen op Voorne-Putten een sportclinic van ex prof basketballer Henk Pieterse.

Daarna werd er in kleine groepjes gebrainstormd over de vier belangrijkste regels waarmee ze als echte ambassadeurs dit onderwerp onder de aandacht willen brengen en houden: respect, wees jezelf en accepteer een ander, kom voor elkaar op en leer van elkaars fouten. Door middel van sport en spel bracht de 2.11 meter lange Henk Pieterse pesten onder de aandacht en nam hij het op voor iedereen die gepest wordt. Bijna niemand kan het geloven, maar ook hij is in zijn jeugd veel gepest. De kinderen noemden hem lange lat of breinaald. Pas toen zijn basketballeraar hem Henk ging noemen, ging hij weer in zichzelf geloven. 'Ieder kind heeft een talent en moet hier zichzelf in kunnen zijn. Dat wil ik de kinderen meegeven. De kinderen hebben zeer enthousiast meegedaan en zich in het zweet gewerkt. Ze vertelden ook heel open en eerlijk wat pesten en FAIRPLAY voor hen betekent. Dat ze voor alle 21 scholen gezamenlijk hun belangrijkste vier regels voor FAIRPLAY op papier hebben weten te zetten, is uniek. Dat maak ik niet vaak mee', aldus Pieterse. Het onderwijsbestuur PRIMOvpr hield deze clinic als onderdeel van haar tweede leerlingencongres.