Elftalleider Johyn de Vries troost Sander de Ruijter na afloop van de met 0-2 van Leonidas verloren promotiewedstrijd. * Foto: Wil van Balen.
Elftalleider Johyn de Vries troost Sander de Ruijter na afloop van de met 0-2 van Leonidas verloren promotiewedstrijd. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Afscheidswedstrijd Voor Stephan en Sander de Ruijter

Rockanje – Komende vrijdag, 9 juni, noemt voetbalclub Rockanje op het eigen kunstgras van sportpark Drenkeling met een speciale wedstrijd afscheid van de broers Stephan en Sander de Ruijter.

Aanvoerder Stephan (33) en Sander (28) de Ruijter waren jarenlang vaste keuzes voor de bezetting van het middenveld in het eerste team van Rockanje.

Bijna 400
Stephan de Ruijter speelde in de vijftien (!) seizoenen dat hij uitkwam voor Rockanje bijna vierhonderd (393) wedstrijden in het eerste elftal van de club van sportpark Drenkeling. Sander de Ruijter maakte minder competities mee met Rockanje 1, maar komt evenzogoed tot het respectabele aantal van 303 officiële duels.

Vriendenteams
Stephan en Sander mochten beiden een elftal samenstellen, opgebouwd uit vrienden en spelers met wie de twee in de afgelopen jaren hebben samengespeeld. Vanaf 19.30 uur kunnen supporters en belangstellenden de twee 'De Ruijter-teams' aan het werk zien.

Afscheid
Na afloop is er in de kantine gelegenheid om afscheid te nemen van de broers die zo lang tot de steunpilaren van het eerste elftal van Rockanje behoorden.