Een afvaardiging van de Brielse Roeiclub deed in Venetië mee aan de Vogalonga, een roeiwedstrijd over 32 kilometer.
Een afvaardiging van de Brielse Roeiclub deed in Venetië mee aan de Vogalonga, een roeiwedstrijd over 32 kilometer. Foto: PR

Brielse Roeiclub roeit de Vogalonga in Venetie

Venetië - De Brielse Roeiclub heeft meegedaan aan de Vogalonga in Venetie.

De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd, die sinds 1974 iedere eerste Pinksterdag wordt gehouden in Venetië. De wedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vervuilende motorvaartuigen die dagelijks door de stad varen.

Droomtocht
Het idee om deze tocht te roeien bestond al een tijdje en nu werd deze droomtocht voor de roeiers van de Brielse Roeiclub werkelijkheid.Kapitein Ed Both en Henk Kampers vervoerden de sloep naar Venetië, waar de andere roeiers en enkele enthousiaste supporters hen opwachtten.
St Marks Basin
Vroeg in de ochtend roeide de ploeg het St. Marks Basin op. Omringd door allerlei soorten vaartuigen de historische gebouwen van Venetië was het wachten op de start. Klassiek Italiaanse muziek klonk door de speakers en dan het kanonschot! Een kippenvelmoment! De finish was ter hoogte van de Basiliek di Santa Maria della Salute waar Brielse namen met Italiaans accent werden omgeroepen en de medailles op Italiaanse wijze werden uitgereikt.

Interesse?
Interesse? Kom vrijblijvend langs voor een gratis proefles. De Brielse Roeiclub huist in Bastion VIII (einde Kruithuisstraat, zijstraat Maarland Noordzijde). www.brielseroeiclub.nl.

.