Sportweek

Brielle – Al bijna dertig jaar is de sportweek in Brielle een traditie in de herfstvakantie. Ook dit jaar is er door Stichting PUSH en verschillende (sport)aanbieders een leuk en gevarieerd aanbod gegenereerd. De sportweek loopt van maandag 16 t/m zaterdag 21 oktober. Een greep uit de activiteiten: maandag: tennis en legowedstrijden; dinsdag: tennis, koersbal, badmintontoernooi en tafeltennis; woensdag: tennis, badminton en je kunt in het BREStheater naar de film GVR. Donderdag: Judo, vrijdag: vrijzwemmen, hiphop en zaalvoetbal. Zaterdag: Halloween aquadisco. Voor het complete programma en informatie kunt u kijken op de website van Team Jeugd: www.teamjeugd.nl Hopelijk tot ziens bij de activiteiten!

Meditatieve Klankreis door Cora de Jonge

Brielle - Zondag 15 oktober 2017 om 14:30 uur - 16:00 uur. Een klankreis beleef je liggend op een yogamatje of als dat lastig is zittend op een stoel, met je ogen dicht. Het is een meditatief concert waarbij Cora diverse instrumenten gebruikt: klankschalen, Tibetaanse drum, Sjamanentrommel, Rainpipe, Koshi's (windgongs) vanuit de Pyreneeën en de Ocean drum. De klanken van deze instrumenten brengen je in een diepe ontspanning en kunnen diepe gevoelslagen raken en in beweging zetten. Al luisterend kun je associaties krijgen met plaatsen of herinneringen. Ook kun je de klankschaaltrillingen lichamelijk ervaren als de schaal op of bij het lichaam wordt gehouden. Een klankreis maken helpt je om van je hoofd in je lichaam te zakken. Van het denken in het voelen terechtkomen, wat zeer van pas komt bij bewustwordingsprocessen. Voor deze ruim een uur durende Klankreis kunt u zich vooraf opgeven bij Cora De Jonge email: jongede@live.nl of op de lijst in NPB Gebouw kerkstraat 10. Let op: Minimaal aantal deelnemers: 5, maximaal 15 personen Kosten zijn €10 inclusief thee en wat lekkers Meenemen: yogamatje of slaapzak om op te liggen, warme plaid om onder te liggen en een kussentje voor je hoofd. Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Mantelzorgsalon Brielle

Brielle - Themamiddag door Kwadraad. Welzijn Ouderen organiseert voor mantelzorgers in de gemeente Brielle de mantelzorgsalon op woensdag 18 oktober a.s. van 13.30 – 15.30 uur in de Infirmerie. Deze middag wordt voorlichting gegeven door Anje v.d. Kamp, maatschappelijk werkstervan Kwadraad. Zij geeft informatie over video interactie begeleiding. Komt u ook? Kent u iemand die ook mantelzorger is meldt u haar of hem dan aan. De toegang is gratis. U bent van harte welkom! U vindt de Infirmerie in de Rozemarijnstraat 42 (naast de bibliotheek). Voor aanmelden of informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen, telefoon 416863, receptiewo@catharinastichting.nl of via de website www.catharinastichting.nl