Namens de Wereldwinkel: een cheque van 1.000 euro voor de stichting Maha Mata (Foto: Jos Uijtdehaage)
Namens de Wereldwinkel: een cheque van 1.000 euro voor de stichting Maha Mata (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Wereldwinkel schenkt 1000 euro aan Stichting Maha Mata

Brielle - Vorige week donderdag overhandigde de voorzitter van Wereldwinkel Brielle namens alle medewerkers het mooie bedrag van 1000 euro aan mevrouw Linda Scheppink uit Heenvliet, voorzitter van de Stichting Maha Mata.

Stichting Maha Mata is een kleinschalige organisatie, 13 jaar geleden opgericht door Linda Scheppink. Na een bezoek aan Nepal was zij zeer geraakt door de armoede en slechte omstandigheden waarin deze vriendelijke mensen moeten leven. Een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens van één dollar per dag! Daarnaast is het land zich nog aan het herstellen van de enorme aardbeving van 2015 en de overstromingen van dit jaar.
De speerpunten van Stichting Maha Mata zijn: onderwijs, maatregelen tegen kinderarbeid en kindermisbruik, zorg voor gehandicapten, betere zorg voor moeder en kind, hulp en herstel na aardbevingen. Zo heeft de stichting bijvoorbeeld een Day-care centrum opgericht (een medisch centrum met peuterspeelzaal) toiletten gebouwd, een kraamcentrum, opleidingen voor jongeren gefinancierd enz.

Linda hield een boeiend betoog met dia's over al deze projecten in het prachtige Nepal. Ook de schenking van de Wereldwinkel zal zeker een goede bestemming krijgen. De donatie van de Wereldwinkel is mede mogelijk gemaakt door al haar trouwe klanten.