De feestverlichting is een mooi voorbeeld van een nog aantrekkelijkere en gezelligere uitstraling van de binnenstad (Foto:Jos Uijtdehaage)
De feestverlichting is een mooi voorbeeld van een nog aantrekkelijkere en gezelligere uitstraling van de binnenstad (Foto:Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

B&W van Brielle wil doorgaan met centrummanagement

Brielle - Het college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen om het project centrummanagement van de Brielse Belangenvereniging (BBV) voor 4 jaar voort te zetten.

In de concept gemeentebegroting 2018 tot 2021 zijn middelen opgenomen om het project te continueren. Het college spreekt zijn waardering uit voor het werk van het centrummanagement.

Evaluatie centrummanagement

In 2011 is de stichting Centrum Management Brielle (CMB) opgericht met als doel de promotie van Brielle in de regio en in Zuidwest Nederland als historische, recreatieve woon-, winkel- en verblijfsstad en een nog aantrekkelijkere en gezelligere uitstraling van de binnenstad. Verder het vergroten van de toeristische mogelijkheden, het aantrekken van nog meer specialistische winkels, meer samenwerking tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en de gemeente. Uit de evaluatie in 2015 bleek dat de concentratie van taken bij CMB in de praktijk niet optimaal werkte. De gemeente houdt zich bezig met citymarketing gemeente breed. De BBV voert sinds 2016 voor de kern van Brielle de taken op het gebied van centrummanagement uit. Uit de recent gehouden evaluatie blijkt dat deze scheiding van taken goed werkt en duidelijke verbeteringen heeft opgeleverd.