In anderhalf jaar wordt u opgeleid tot erkend IVN natuurgids
In anderhalf jaar wordt u opgeleid tot erkend IVN natuurgids Foto: PR

IVN afdelingen starten opleiding Natuurgids

Regio - Heeft natuur en landschap uw interesse? Zou u er graag meer van willen weten en zelf actief in of voor de natuur op Voorne Putten of Goeree-Overflakkee willen zijn?

Dan is de Natuurgidsencursus van het IVN Voorne Putten Rozenburg en IVN Goeree-Overflakkee echt iets voor u. Op woensdag 31 januari as. start IVN VPR en IVN G-O met een nieuwe natuurgidsenopleiding. In anderhalf jaar wordt u opgeleid tot erkend IVN natuurgids. In samenwerking met KNNV Voorne is een programma samengesteld met thema's als flora, fauna, landschap, mens, milieu en maatschappij en ecologie. Gedurende de cursus wordt ook aandacht besteed aan educatieve werkvormen en didactische vaardigheden. De cursus duurt tot aan de zomer van 2019. Zij bestaat uit binnen- en buitenlessen. De binnenlessen worden gegeven op woensdagavond in bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje. De buitenlessen zijn op de zaterdagochtend op locatie. De totale cursus bestaat uit 46 lessen, waarvan 28 binnen en 18 buiten. Na het behalen van het diploma bent u erkend IVN Natuurgids.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Simone Jongepier van IVN Voorne Putten Rozenburg (06-25428384 of sa.jongepier@upcmail.nl) of Anne Marijke Elema van IVN Goeree-Overflakkee (06-30780960 of amelema@hetnet.nl).