Aan de Colinslandsedijk in Tinte exposeerden Arianne van der Horst (schilderijen en tekeningen) en Nel Steltenpool (keramiek). * Foto: Jos Uijtdehaage.
Aan de Colinslandsedijk in Tinte exposeerden Arianne van der Horst (schilderijen en tekeningen) en Nel Steltenpool (keramiek). * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Kunstwerkroute Westvoorne 2018: schitterende fiets- en kunsttraktatie

Westvoorne De dertiende editie van de Kunstwerkroute Westvoorne was vorige week vrijdag en afgelopen zaterdag en zondag gezegend met prachtig zonnig weer en was daarom een ware fiets- en kunsttraktatie.

Traditioneel waren er naast de 'vaste expositielocaties' zoals hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne en bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje ook nieuwe plekken.

Verbindingsplek
Lodderlandsedijk nummer 7 bij voorbeeld, midden in de polder van Strype gelegen, was een prachtige verbindingsplek tussen de in Rockanje gelegen adressen en die in Oostvoorne, zeker omdat 'nummer 7' waar Ella Vialle haar schilderijen exposeerde en Guido Schneider zijn beeldhouwwerk had uitgestald, uitnodigde om via Tinte naar Oostvoorne te rijden.

Tintestein
En wie dat deed kwam langs de voormalige basisschool, nu dorpscentrum, Tintestein, de Colinslandsedijk nummer 8 en de Rietdijk nummer 54. Drie plaatsen waar het werk van bij elkaar zestien kunstenaars te bewonderen was. Grappig was de 'garageverkoop' bij AtelieR54 aan de Rietdijk, waar tal van nostalgische spullen onder de aandacht van het kunstminnend publiek werden gebracht.

Gevarieerd
In de Kunstwerkroute Westvoorne 2018 was het werk van bij elkaar 41 verschillende kunstenaars opgenomen. Schilderkunst, textiele werkvormen, beeldhouwwerk, sieraden, keramiek, pentekeningen en mozaïek, cartoons, lichtsculptuur, objecten in cortenstaal en brons, sieraden, assemblages en leren tassen zorgden voor een breed scala en kunst. Er was voor elk wat wils. Het deed afgelopen zondag alweer verlangen naar de Kunstwerkronde van 2019, die dan zijn derde lustrum viert.

Afbeelding
Afbeelding