Op het Maerlant in Brielle fietsten en renden de tweedeklassers weer 2600 euro bij elkaar voor het goede doel. * Foto: Wil van Balen.
Op het Maerlant in Brielle fietsten en renden de tweedeklassers weer 2600 euro bij elkaar voor het goede doel. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Tweedeklassers Maerlant sponsoren Roparunteam

Brielle – Vorige week woensdag renden en fietsten de tweede klas-leerlingen van de Maerlant scholengemeenschap uit Brielle een bedrag van 2600 euro bij elkaar.

De geld gaat naar het Roparunteam de Estron Runners uit Brielle, dat in de afgelopen pinksterdagen alweer voor de 17de (!) keer de Roparun succesvol volbracht.

Kwaliteit van leven
Via de Estron Runners komt het geld dan weer bij het uiteindelijke doel waarvoor iedereen die verbonden is aan de Roparun zich jaarlijks inzet: de verbetering van de kwaliteit van leven van terminaal zieke kankerpatiënten: leven toevoegen aan de dagen, waar er geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Run-bike-run
Voor zo'n 250 leerlingen van de tweede klassen van het Maerlant stond de jaarlijkse schoolsportdag vorige week in het teken van de run-bike-run: Lopen, fietsen en vooral elkaar steunen in het streven het beste uit zichzelf te halen. Een uur lang waren de leerlingen actief in groepjes van drie. Telkens moest een van de drie hardlopen, terwijl de twee anderen meefietsen, klaar om af te lossen als bij een wisselpunt een fietser van de groep de loopbeurt over moest nemen. Het ging erom zoveel mogelijk rondjes van het parcours af te leggen binnen de beschikbare tijd.