Frans van Es was als een van de mannen van het eerste uur bij Voorne Atletiek onder meer jeugdtrainer en bestuurslid.
Frans van Es was als een van de mannen van het eerste uur bij Voorne Atletiek onder meer jeugdtrainer en bestuurslid. Foto: pr

Frans van Es blikt terug op drie decennia Voorne Atletiek

Brielle - Op zondag 9 september viert Voorne Atletiek op de accommodatie op het Brielse Geuzenpark het 30-jarig bestaan met een groot sportief evenement: Spectades games, diverse clinics, food, drinks en muziek.

Frans van Es, oud-trainer, oud-bestuurslid en oud-wedstrijdcoördinator, blikt terug op het ontstaan van de vereniging.

Marathon
'Begin jaren '80 stopten er wat voetballers van SC Voorne, een van de clubs waaruit het huidige VV Brielle is voortgekomen,'blikt Van Es terug. 'Ze wilden wel in conditie blijven en gingen trainen om de marathon van Rotterdam te lopen. Dat groepje was het begin van de atletiektak van SC Voorne.' In januari 1986 splitste de atletenclub zich af SC Voorne en werd lid van de KNAU. Voorne Atletiek werd in 1988 opgericht. De club vond onderdak in het toenmalige Maerlant College aan de Jan Matthijssenlaan en ijverde van meet af aan voor een eigen atletiekbaan in de gemeente Brielle. Die werd in 2013 officieel betrokken op 't Geuzenpark.

Voldoening
Frans van Es was bij Voorne Atletiek onder meer een gewaardeerde jeugdtrainer. Hij haalde zijn motivatie voor het trainerschap uit de jeugdleden zelf. 'Als je merkt dat iemand het hardlopen leuk vindt en de prestaties verbeteren, geeft dit zo veel voldoening, 'aldus Van Es.