Snorkel diplomazwemmen

Brielle - Zaterdag 30 juni jl. hebben de volgende kinderen gezwommen in Zwembad De Dukdalf voor hun snorkel diploma.

Snorkel 1: Eline Veld, Thomas Veld, Yenthe Oosterman
Snorkel 2: Karlijn van Geest
Snorkel 3: Dante Doorduin, Tycho Roozenboom

Allemaal hartelijk gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Terrasfeest in Stuifakkers

Rockanje - Op zaterdag 7 juli wordt het weer echt feest in Stuifakkers. Op het sfeervolle terras, en binnen in "de Branding", sinds enige tijd de plaats waar cultuur, culinair en welzijn elkaar ontmoeten, verzorgt de bekende zangeres Conny Vink, als een zonnig middelpunt, een spetterend optreden. Bekende liedjes van haar als Bossa Nova Boy, De Toeteraar , "Maak je niet dik en Dansen is plezier voor twee komen zondermeer langs, maar ook bekende evergreens van Vera Lynn en Edit Piaff staan op haar repertoire. Voeg daarbij nog de nodige feestnummers, en het evenement is zondermeer geslaagd.

In de namiddag komt de Rockanjese muziekvereniging "Ons Genoegen" optreden. Onder leiding van dirigent Bjorn van Pruijssen verzorgt zij deze middag al puttend uit hun uitgebreide muziekarchief een heus miniconcert. Alle muziekstijlen komen voorbij, van klassieke muziek tot hedendaagse popnummers en alles wat hier tussen in zit. Voor ieder wat wils dus.

Bij het muziek feest hoort natuurlijk ook het nodige eten en drinken, daarom zijn er in de op het buitenterrein opgebouwde tent heerlijke hartige lekkernijen, Hollandse nieuwe en niet te vergeten de overbekende "Swinshoek" oliebollen verkrijgbaar, en staan in "de Branding" de drankjes koel.

De enthousiaste groep vrijwilligers van SWOR/Trefpunt hoopt samen met vrijwilligers van "de Branding", de ouderen uit Westvoorne vanaf 14.00 uur te mogen ontvangen aan de Briggemandreef 2 te Rockanje, en zoals gebruikelijk is ook deze middag weer gratis toegankelijk.

Tabletcafé in de Bibliotheek

Brielle – Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Brielle (in Sport- en cultuurhuis DukdalfBRES) vindt plaats op maandagmiddag 9 juli.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Maandag 9 juli | 15:00 – 16:30 uur | toegang gratis