Bloemrijke Akkerlanden is een van de goedgekeurde projecten (Foto: Jos Uijtdehaage)
Bloemrijke Akkerlanden is een van de goedgekeurde projecten (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Presentatie projecten Landschapstafel

Tinte - De Landschapstafel Voorne-Putten organiseerde donderdag 28 juni een projectenmarkt in De Proefschuur, Konneweg 4B in Tinte.

De Landschapstafel Voorne-Putten stimuleert duurzame projecten op het gebied van 'Versterken Agrarisch Ondernemerschap', 'Bevorderen groenbeleving en recreatie' en 'Biodiversiteit'. De Landschapstafel beoordeelt projectvoorstellen en stelt een financiƫle bijdrage vast. Dit gebeurt op basis van een subsidie van de Provincie Zuid-Holland.
Tijdens deze projectenmarkt presenteerden de initiatiefnemers zelf de twaalf goedgekeurde projecten van de Landschapstafel. Ieder deed dat op eigen wijze, met materialen, filmpjes, posters of folders.

Daarnaast werd er ook een brochure over deze projecten gepresenteerd. Martijn Hamerslag, wethouder van de gemeente Nissewaard en voorzitter van de Landschapstafel, overhandigde het eerste exemplaar aan de heer Han Weber, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland.

De projecten die nader gepresenteerd werden: Waterravelijn Brielle; Kwaliteitsimpuls Brielse meer; Bezoekboerderij De Onderneming; Beleef de boerderij!; Bloemrijke akkerranden; Fluisterboot Bernisse; Natuur- en waterspeeltuin Bernisse; Havens Hellevoetsluis energieneutraal; Duingebied Quackstrand; Toeristische bewegwijzering Westvoorne; Proefschuur: Voorne-Putten op je bord! en de Belevingstuin Vers van Voorne.