Ademloze aandacht voor de voorstelling die vorige week vrijdagochtend voor de peuters op het Zomerfeest van Tinte werd gegeven. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Ademloze aandacht voor de voorstelling die vorige week vrijdagochtend voor de peuters op het Zomerfeest van Tinte werd gegeven. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Jong en oud vieren het zomerfeest van Tinte 2018 weer massaal

Tinte – Het zit er weer op in Tinte. De 29ste editie van het Zomerfeest dat inmiddels in den lande bekender is dan de kleinste dorpskern van Westvoorne zelf, was er vorige week donderdag, vrijdag en afgelopen zaterdag eentje met zonovergoten weer en de ontspannen, vrijblijvende sfeer waarop Tinte patent lijkt te hebben.

Met maar liefst drie podiums en een feestterrein vol activiteiten, kwamen de feestgangers tijd en ogen tekort om alles wat er op de weide aan de Lodderlandsedijk plaatsvond, goed te volgen.

Local heroes
Met een programma met als thema 'local heroes' trapte het Zomerfeest van Tinte 2018 vorige week af. DJ Raymond, Lizz V&band en In the name of, de coverband van U2, beheersten het podium in de grote tent. Buiten trokken de optredens van de Tintunes, My Own Army en de zingende DJ Ferry Koestering op het sTC Podium en Spacebar onder de Pagodetent uitgebreid publiek. Liefhebbers van elektronische muziek en dan vooral met het experimenteren en bewerken ervan, waren gedurende drie dagen niet weg te slaan uit de Elektruck, een tot een 'elektromuziekwalhalla' verbouwde stadsbus, die wegens het succes van vorig jaar in de programmering van 2018 was geprolongeerd.

Soul en funk
Het vrijdagprogramma was gewijd aan soul en funkmuziek. Met de band Soul als centrum op het podium in de grote tent. Soul had nog veel meer publiek kunnen trekken als de concurrentie van de door de zuiderburen verassend met 2-1 gewonnen WK-voetbalkraker tussen België en Brazilië er niet was geweest. Maar kort na tien uur liep de tent in rap tempo vol, waardoor de climax van de show van Soul toch de belangstelling kreeg die het verdiende.

Jeugd
Natuurlijk kwam de jeugd, de familie als doelgroep voor het Zomerfeest indachtig, weer uitgebreid aan zijn trekken. Een eigen (vrijdag) ochtend voor de peuters met voorstellingen die ademloos werden gevolgd. En een zaterdagmiddagprogramma bomvol activiteiten als jeugdbrandweerwedstrijden, ponyrijden, scmincken, een springkussen, een voorstelling van Arie Safari en een reptielenshow. Het traditionele boegsprietlopen, dat de middag afsloot, was een mooi in het avondprogramma overlopende activiteit waaraan zowel jeugd als (jong) volwassenen deelnamen.

Apotheose
Met de Liptease Big Band en de Dare Devils in de grote tent, Paul Childers en The Royal Hounds op het STC Podium, Unknown Suspects onder de Pagodetent en de door het straattheater van de Muzieksmid verluchtigde optredens van de Rolling Beat Machine op het feestterrein kreeg het Tintese Zomerfeest 2018 een meer dan passende apotheose.

Afbeelding
Afbeelding