Trefpuntavond op 19 juli

Oostvoorne - Het bestuur van de Duinhuisjes heeft toegezegd het voorprogramma te willen verzorgen.

Om 19.30 zullen vrijwilligers van het museum dan ook een korte inleiding verzorgen. Bram van der Waal komt een stukje muziek spelen, we hebben de naam van Opoe Jaantje horen vallen en ze laten een Dvd zien over 'De Duinhuisjes'. Dit alles als voorbereiding op een reisje, volgend voorjaar, met geïnteresseerden naar het museum. De inleiding zal ± 30 à 40 minuten duren, daarna is er een pauze.

Om 20.30 begint het optreden van Muziek in Huis. Dit keer het Scherzando Trio. De muzikanten van dit trio zijn: Paula Pantín - Klarinet (1985); Irene Gabarrón - Dwarsfluit (1982); Roberto Guijarro - Piano (1986). Zij spelen muziek van Rossini, Sjostakvovitsj en …………..Ramses Shaffy.

Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Leemgaarde georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van de stichting LASSO en Gemeente Westvoorne, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs.

Over de musici: Het Scherzando Trio is een internationaal ensemble met Rotterdam als thuisbasis. Het doel van de musici, alle drie afkomstig uit Spanje, is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor de ongebruikelijke combinatie van fluit, klarinet en piano. Het Scherzando Trio is geïnteresseerd in het vergroten van de kleine hoeveelheid origineel repertoire voor deze combinatie van instrumenten.

Diplomazwemmen

Brielle - In de Dukdalf hebben zaterdag 7 juli jl. de volgende kinderen gezwommen voor hun A of B diploma:

A-diploma: Marijn Adriaanse, Dani Féline Boerdam, Deeyan Dall, Désanne Dekker, Enzo Patrick 't Hart, Niels de Jonge, Mika Jongejan, Jolie Noordenbos, Gijs Passenier, Amarence Poldervaart, Sanna van Staalduinen, Marcia Tol, Darius de Waal, Dionysius de Waal.

B-diploma: Cristiano Boshra, Anshyka Debisarun, Brody Fortes Andrade, Kaylee Langstraat, Xiandra Maijnard, Jesper Steenwijk, Juno de Vries, Thijs Schilperoort.

Allemaal van harte gefeliciteerd!