De jeugdige karateka's van Mu-Chin 
en De Kooistee hadden een topweekeinde tijdens het clubminikamp.
De jeugdige karateka's van Mu-Chin en De Kooistee hadden een topweekeinde tijdens het clubminikamp. Foto: PR

Zestiende Mu-Chin mini-karatekamp groot succes

Oostvoorne - Vorige week vrijdag en afgelopen zaterdag hadden de jeugdige karateka's van Mu-Chin en De Kooistee een topweekeinde tijdens het minikamp dat Mu-Chin organiseerde in het Samuel Naardenhuis nabij het Brielse Meer.

Het was alweer de zestiende keer dat het karate-minikamp werd gehouden.

Teamwork
Voor een sport die doorgaans individueel wordt beoefend, was het voor de deelnemers een openbaring om een weekeinde lang teamwork af te leveren. Samen trainen, samen eten, samen slapen, samen opruimen(afwassen), samen een feestje bouwen, leren om op een juiste manier respectvol om te gaan met elkaar. Niet teveel kletsen maar laten zien wat je waard bent. Kortom veel leren van het Kyokushin jeugd karate: het trainen van katavormen en technieken, verdedigingstechnieken en breektechnieken en lopen in diverse standen.

Gasbeton
De resultaten van de vele uren die in het trainen van de breektechnieken werden gestoken, werden aan het einde van het kamp met de vuist of de voet getest op gasbeton blokken. Doordat de oefeningen goed werden gedaan, brak er heel wat beton en steeg het zelfbewustzijn bij de deelnemers zichtbaar. Formido Oostvoorne en Westvoornes Weidevlees bedankt om dit mede mogelijk te hebben gemaakt. Info op: 0654213034.