Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland, met in zijn wiel Lex Nederlof en Ramon Vleugel in de Ronde van Abbenbroek (Foto Dan Rolandus)
Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland, met in zijn wiel Lex Nederlof en Ramon Vleugel in de Ronde van Abbenbroek (Foto Dan Rolandus) Foto: Dan Rolandus

Daan van Sintmaartensdijk baas in eigen huis

Abbenbroek- Daan van Sintmaartensdijk kwam, zag en overwon in de 38e editie van de Wielerronde van Abbenbroek voor elite/beloften/amateurs.

Op de Gemeenlandsedijk-Zuid wist hij uit een kopgroep van negen man naar de overwinning te snellen. Marathonschaatser Remco Schouten legde beslag op de tweede plaats door Lieven Anthonisse achter zich te laten. Esther van Veen ging op herhaling door de koers voor elite/belofte/amateur-vrouwen op haar naam te schrijven.

NK-vorm
De in het Thaise Hangdong woonachtige Oostvoornaar Lex Nederlof nam de goede vorm van het NK voor professionals mee naar Abbenbroek door zijn race af te sluiten met een uitstekende vijfde plaats. Kasper Schotte passeerde de streep als zevende. 'Nadat ik een aantal keren het één en ander had ondernomen, kwam ik met Daan van Sintmaartensdijk vooruit te zitten waarna er een aantal renners aansloten. In het begin wilde het niet erg lukken, maar naarmate het gat groter werd begon het te draaien. Ik probeerde, als enige amateur in de kopgroep, wat over te houden voor de sprint en dat resulteerde in een zevende plaats en ben daar dik tevreden mee', aldus de winnaar van de Ronde van Abbenbroek in 2006. Briellenaar Jorrit Walgien finishte als dertiende.