De 'Dag van de Zee', die afgelopen zaterdag voor de negende keer in Rockanje plaatsvond, was stralend. (Foto: Jos Uijtdehaage)
De 'Dag van de Zee', die afgelopen zaterdag voor de negende keer in Rockanje plaatsvond, was stralend. (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Succesvolle, drukbezochte Dag van de Zee(hond)

Rockanje - De zevende editie van de Dag van de Zee op zaterdag 14 juli was een groot succes.

Zeker 100 kinderen deden op deze zonovergoten middag mee aan diverse activiteiten van de Stichting Milieu Dichterbij (SMD), zoals schilderen, schelpen zoeken en garnalen vangen. Bij zeehondenopvang A Seal leerden ze hoe je een zeehond voert (geen echte hoor!) en Stichting Strand in Zicht had een fraaie expositie uitgestald van de fascinerende dierenwereld aan de Voornse kust, die ook de aandacht van tientallen volwassenen trok.

Met de deelname van Stichting Strand in Zicht, die nauw verbonden is met het verlenen van Eerste Hulp Bij strandingen van Zeezoogdieren (EHBZ), en A Seal uit Stellendam stond de zeehond dit jaar in de schijnwerpers. Beide organisaties deden voor de eerste keer mee aan deze speciale dag en dat bleek een succes. Ad van den Berge, voorzitter van Strand in Zicht, zag "vooral verbazing bij de gasten dat er zoveel soorten haaien, roggen en zeezoogdieren voor het badstrand voorkomen".

VVV-medewerkster Regien Borren was ook in haar nopjes. Ze heeft zeker 50 'Op Voorne-Puttenpassen' uitgedeeld.

De SMD organiseert de Dag van de Zee in opdracht van de gemeente Westvoorne.