Verenigingen willen volledige compensatie papier en karton

Westvoorne – De gemeente Westvoorne wil vanaf volgend jaar zelf oud papier en karton laten ophalen. Verenigingen die dat nu doen willen volledige compensatie van de gederfde inkomsten.

De gemeente hoopt dat inwoners meer oud papier en karton in een minicontainer stoppen dan nu door de verenigingen wordt opgehaald. Het idee is al in de vorige raadsperiode ingezet. Toenmalig wethouder Paméla Blok (IBW) beloofde de verenigingen volledig te compenseren. Nu stelt het dagelijks bestuur van Westvoorne een afbouwregeling van een paar jaar voor. De voetbalverenigingen in Oostvoorne en Rockanje, muziekverenigingen Volharding en Ons Genoegen en gymnastiekvereniging ODI hebben een brief gestuurd aan de gemeente. Ze vragen daarin om volledige compensatie en vrezen anders dat de afbouwregeling hun voortbestaan in gevaar brengt.

De gemeente benadrukt dat deze regeling slechts een voorstel is. Nog meerdere opties liggen open. Gemeente en verenigingen gaan binnenkort in overleg om te komen tot een oplossing.