Afbeelding
Foto:

Lezers Schrijven: 'Paarden vermist'

Deze keer geen poes, hond, schildpad of portemonnee, nee deze keer gaat het, schrik niet, over twee paarden en geen gewone paarden ,maar zeer dure en kostbare paarden man en een vrouw figuur in zwemtenue met paarden kop .

Deze zijn in het verleden geschonken, bij een eerdere renovatie van ons Dorpsplein. Deze paarden, van kunstenaar Eric Dolfij, hebben jarenlang op ons Dorpsplein gestaan, een sieraad op het plein. Heel veel vakantiegangers hebben samen met dit kunstwerk een kiekje gemaakt, als aandenken van hun vakantie in Rockanje. Maar met deze paarden gaat het net zoals met u en mij, bij het ouder worden, krijgen ze gebreken, zo ook met deze paarden, vandaar moesten ze even naar de dokter. Volgens de gemeente Westvoorne, zouden de paarden, na 14 dagen, in behandeling bij de heelmeester weer geheel de oude zijn. Na weken en maanden, toch maar weer eens bij de gemeente geïnformeerd, waar blijven onze Dorpspleinpaarden en het zou de gemeente niet zijn, om hier een passend antwoord op te bedenken. Zo gingen er maanden en jaren voorbij, met steeds weer dezelfde vraag, waar blijven onze paarden. Soms reist bij wel eens de vraag, het zal toch niet iets met schroothoop te maken hebben, of is de gemeente stiekem aan het kunst verzamelen, om zo de brede school te kunnen financieren?
Onlangs kreeg ik weer eens antwoord op mijn mail over terug plaatsing, daarin werd vermeld, dat dit niet zomaar gaat, er moest eerst een team van Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs over beslissen. Vervolgens weer een telefoontje, de kleurstelling na reparatie was niet juist en de persoon die over terugplaatsing gaat, zou langdurig afwezig zijn, maar de paarden komen terug ( heb daarom al bij voorbaat een zak paardenvoer besteld ). Ook heeft een wethouder mij eens laten weten, dat het niet zeker is dat dit kunstwerk weer op het Dorpsplein terug geplaatst gaat worden, maar mogelijk op een andere plaats in de gemeente. Heb heel veel bewondering voor de medewerkers van de gemeente Westvoorne, voor hun creatieve antwoorden op vragen van de inwoners. Het is toch van de gekke, dat een eenvoudige reparatie zo lang moet duren en deze paarden zonder voer, in het gemeente depot staan te verpieteren.

Dit kostbare en mooie kunstwerk moet zo spoedig mogelijk weer terug geplaatst worden op ons Dorpsplein!

Een bewoner van het Dorpsplein (naam en adres bij de redactie bekend)