Zo snel mogelijk op de bel af, om de 'vaarvaardigheid' van de gebouwde vlotten te bewijzen. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Zo snel mogelijk op de bel af, om de 'vaarvaardigheid' van de gebouwde vlotten te bewijzen. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Vlotvaren Rockanje: peddelen, ploeteren en plonzen in de singel

Rockanje – Was het de beloning voor het dappere doorzetten van vorig jaar? Of zijn het gewoon toch de onvoorspelbare grillen van het weer. Waar vorig jaar het vlotvaren bijna verdronk onder de extreme regenval, daar kan vorige week woensdag gemakkelijk gevreesd worden voor te weinig water in de singels…

Want 2018 gaat nu al de boeken in als de zomer met de warmste en droogste maand juli sinds de meting van het weer wordt bijgehouden.

Ondenkbaar
Het was gewoonweg ondenkbaar dat het vorige week woensdag zou regenen. Door 5 weken van droogte zijn de gedachten aan regen ge- woon uit het systeem gebannen. En de enige nattigheid die zich vorige week in het jaarlijkse vlotvaren in de singels van Rockanje mengde, was het water van de singels zelf. Water dat door de temperaturen ronduit uitnodigde om erin te springen. En ook om er lekker doorheen en overheen te peddelen.

Elf teams
Dat deden de bouwers van de vlotten, die zich in zulke groten getale hadden aangemeld dat de 39 deelnemers over maar liefst elf (!) teams konden worden verdeeld, dan ook volop. Met de door Formido Bouwmarkt geschonken pallets en de door Outdoor Westvoorne beschikbaar gestelde overige bouwmaterialen bouwden de teams, begeleid door het geleid van Festival Solutions in de ochtenduren aan vaartuigen die 's middags gingen worden getest op hun drijfvermogen en snelheid.

Bel
Na de lunch, gecaterd door de Plusmarkt Rockanje, begonnen elf teams luisterend naar namen als De Toppers, Je Moeder, Summer, Speed, Feyenoord, De Vlotte Vlotbouwers, Vlot 6.0, We are the Champions, Unicorn Squad, De Gekke Blauwe Gekko's en de Cool Kids, aan hun poging om het parcours zo snel mogelijk af te leggen en de bel te luiden. Natuurlijk was meedoen belangrijker dan winnen. En team Feyenoord viel de twijfelachtige eer ten deel dat het vlot uit elkaar viel, wat de opvarenden er overigens niet van weerhield om zwemmend met alle onderdelen achter zich aan de finish te bereiken en de bel te luiden. Maar de teams 'De Toppers' en 'Je Moeder' waren toch wel trots dat ze gezamenlijk de snelste tijd op hun naam schreven. De vlotbouwers en de organisatie kunnen terug kijken op een stralend en heerlijk dagje timmeren, varen, zwemmen en vermaak!

Uitslag
Uitslag Vlotbouwen/Vlotvaren 2018: snelste tijd: Teams De Toppers en Je Moeder; beste bouwers: Team Speed; mooiste vlot: Team Summer; doorzetters: Team Feyenoord.

Afbeelding
Afbeelding