Zo'n 45 vissers en het dubbele aan toeschouwers stond  in Rockanje langs de singel aan de Middeldijk. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Zo'n 45 vissers en het dubbele aan toeschouwers stond in Rockanje langs de singel aan de Middeldijk. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Vissen in de singel: lekkere pannenkoeken en meters vis

Rockanje – Het was een prachtige lome zomeravond vorige week woensdag. Zo'n avond waarop de singel aan de Middeldijk in Rockanje onweerstaanbare aantrekkingskracht had op visliefhebbers.

Dus deden er 45 hengelaars met hengelstok en aas een poging om zoveel mogelijk centimeters vis boven water te halen.

Happen
Natuurlijk trok niet alleen de water- kant en de kans op het vangen van een visje, de hengelaars en hun publiek naar de singel. Een beetje Rockanjenaar weet inmiddels wel dat er tijdens de jaarlijkse viswedstrijden altijd de heerlijkste pannenkoeken worden gebakken. En wat is er nou mooier dan buiten bij een lekker temperatuurtje, happend in een pannenkoek te kijken of de vissen ook willen happen?
En de vissen hapten goed. Alleen de prijswinnaars al haalden meer dan acht (!) meter vis boven water en alle deelnemers bij elkaar vingen nog heel wat meters meer vis. Tom Briet won bij de vissers onder de tien jaar. Peter Zoetekouw (at hij ook de meeste pannenkoeken??) won bij de oudere hengelaars.

Uitslagen
-10 jaar: 1. Tom Briet 171 cm; 2. Maarten Mante 123 cm, 3. Lies van der Waal 86 cm;
10-14 jaar: 1. Peter Zoetekouw 170, 5 cm, 2. Thomas Lagerwijk 164,5 cm, 3. Sjoerd Lagerwijk 90 cm.