Tunesische pottenbakkers maken hun producten, zoals deze tapasschalen, de kommen en de borden nog steeds handmatig
Tunesische pottenbakkers maken hun producten, zoals deze tapasschalen, de kommen en de borden nog steeds handmatig Foto: pr

Genieten van de zomer met de Wereldwinkel Brielle

Brielle - Zonlicht door je wimpers, de geur van gemaaid gras. Droom weg in de zon en neem een slokje van je ijskoude zelfgemaakte ijsthee. Houd je van groen, buiten leven en genieten? Dan kan je deze zomer je hart ophalen bij de Wereldwinkel.

Blijf jij dit jaar lekker in Nederland? Gezien het zonnige weer helemaal prima. Nodig vrienden/familieleden uit, zorg voor wat lekkere hapjes die je mooi kunt presenteren in de tapasschaal en speel mooie zomerse muziek en beleef het vakantiegevoel in je eigen thuis.

Tapasschaal
• 7 losse bakjes en een bord • Handmatig gemaakt en gedecoreerd in Tunesië • Zowel oven- als vaatwasbestendig

Een ambacht als pottenbakken is voor veel mensen in Tunesië een belangrijke bron van inkomsten. Tunesische pottenbakkers maken hun producten, zoals deze tapasschalen, de kommen en de borden nog steeds handmatig. De vrouwen decoreren de schalen stuk voor stuk met de hand. Dat maakt de schalen net allemaal een tikkeltje anders, waardoor het servies een persoonlijk karakter krijgt. Als u toch in Brielle bent voor de grote zomermarkt op woensdag 1 augustus, bezoek dan ook de Wereldwinkel en kies een prachtige tapasschaal.

Op zondag 5 augustus bent u welkom in de Wereldwinkel tussen twaalf en vier uur.