Het 'topstuk' dit jaar is een schilderij gemaakt door A. Vekens
Het 'topstuk' dit jaar is een schilderij gemaakt door A. Vekens Foto: pr

Drukke boel bij traditionele Boerenboeldag in Duinhuisjes

Rockanje - De Historische Vereniging Westelijk Voorne organiseert op zaterdag 28 juli op het terrein van Openluchtmuseum De Duinhuisjes weer de traditionele Boerenboeldag.

Elk jaar opnieuw is deze openluchtveiling een van de gezelligste en drukst bezochte museumdagen. Vanaf 13.00 uur kan het publiek de bijzondere collectie voorwerpen uit grootmoeders tijd en brocante die onder de hamer gaat, bekijken. De veiling start om 14.00 uur.

Veilingmeester Herman Zoetemeijer - zoals altijd met bolhoed - zal op humoristische wijze ongeveer tachtig voorwerpen onder de aandacht van het publiek brengen. De opbrengst van de Boerenboeldag komt geheel ten goede aan het Openluchtmuseum. De vele vaste bezoekers van de Boeldag mogen weer rekenen op een gevarieerd aanbod. Het 'topstuk' dit jaar is een schilderij gemaakt door A. Vekens. Het is een olieverf op doek en geeft een gezicht weer van Rotterdam- Delfshaven met het Zakkendragershuisje en Pelgrimskerk.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de Duinstraat 18 (nabij de Tenellaplas) en de reguliere openingstijd is van 13.30 tot 16.30 uur, de toegang is € 3,00 p/p. Tijdens de zomervakantie zijn ze ook op de woensdagmiddag geopend. Kijk op www.westelijk-voorne.nl voor overige informatie en evenementen.