Maar liefst zes hockeyteams van HV Forcial werden kampioen in hun zaalcompetities. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Maar liefst zes hockeyteams van HV Forcial werden kampioen in hun zaalcompetities. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Zes teams van hockeyclub Forcial sluiten zaalcompetitie af met een kampioenschap

Rockanje – Vorige week vrijdag zette hockeyvereniging Forcial de spelers en speelsters van de zes (!) teams die kampioen werden in hun zaalhockeycompetities in het zonnetje.

Westvoornes wethouder De Jongh-De Champs voorzag de huldiging op het hockeycomplex van Forcial aan de Tweede Slag met haar aanwezigheid van een extra feestelijk tintje.

Extra vaak
Voor een relatief kleine hockeyclub als MHV Forcial is het heel mooi om te zien dat er keer op keer kampioenen gehuldigd kunnen worden. Dit zaalseizoen was het extra vaak raak. Met de MA11, JH2, MB2, MC3, MC1 en JD1 werden er maar liefst zes teams kampioen. Daarnaast werden er ook nog diverse Forcialteams tweede in hun competities.

Zonder risico
In tegenstelling tot veldhockey, worden er in de zaalcompetitie altijd twee wedstrijden achter elkaar gespeeld, op één wedstrijddag. MA11 en MB2 waren qua punten al niet meer in te halen en konden hun laatste wedstrijddag zonder risico spelen. Ook heeft de JH2, vanaf de eerste competitiedag, de leiding genomen in hun pool, en die niet meer afgestaan. Met 9 gewonnen en 3 verloren wedstrijden zijn ze ruim kampioen geworden. Maar, voor sommige teams bleef het tot de laatste wedstrijd, bijzonder spannend.

JD1
Na een spannende competitie kwam ook het team van de jongens D1 als winnaar uit de bus. In de voorlaatste wedstrijd moesten ze wel eerst een 0-1 achterstand wegpoetsen om uiteindelijk met 4-3 te winnen. Met dank aan invalkeeper Todd die de meeste ballen op spectaculaire wijze uit het doel wist te weren. De laatste wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 3-0 .

MC3
Nadat meiden van MC3 de voorlaatste wedstrijd had verloren, moesten ze heel hard strijden voor de uiteindelijke titel. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar de drie doelpunten van de fanatieke Kiki Borst bracht hen naar het uiteindelijke kampioenschap met 4-1.

MC1
Het eerste C-meisjesteam (MC1) startte de competitie al in de overtuiging dat er een kampioenschap wachtte en de meiden maakten de mede door henzelf hoog gespannen verwachting ook volledig waar. Hun enthousiasme en gedrevenheid bracht ze inderdaad naar de eerste plaats.