Heren BV Voorne verliezen van koploper Hurricanes

Brielle - Zaterdag jl. stond voor zowel de heren als de dames de derby tegen Hurricanes op het programma.

De heren hadden het vorig weekend ook al opgenomen tegen de nummer 1 van de competitie en verloren toen na een spannende wedstrijd met maar 2 punten. Door het ontbreken van ervaren spelers als Jasper van der Veen en Rene van der Ham moest de thuisploeg weer een beroep doen op de talentvolle jeugdspelers Niels van der Merwe en Calvin Phernambucq. Deze keer lukte het Voorne een helft lang om de Hurricanes een lastige middag te bezorgen. Voorne begon goed aan de wedstrijd en had tot ver in de eerste helft een kleine voorsprong. Aan het einde van de eerste helft kwam Hurricanes op gelijke hoogte. Ruststand 34-36. In de tweede helft liep het verschil op naar 10 punten. Hoewel de heren fanatiek verdedigden, waren de gasten uit Spijkenisse de Briellenaren vooral fysiek de baas. De wedstrijd werd gewonnen door de Hurricanes met 68-81. Een opsteker voor Voorne was het debuut van Nic Stotefalk .