Excursie ECT

Regio - De Volksuniversiteit Westvoorne organiseert op vrijdag 15 maart een excursie naar de ECT (Europe Container Terminals). Onder begeleiding van een gids verkennen we het terrein van de ECT. ECT is de leidende en meest geavanceerde container terminal operator van Europa die in de haven van Rotterdam het grootste deel van alle containers overslaat. ECT biedt zijn klanten een groeiend netwerk van inlandterminals die in het Europese achterland als extended gates fungeren voor de deep-sea terminals in Rotterdam. Treinen en binnenvaartschepen zorgen daarbij voor hoogfrequente, betrouwbare en vooral ook duurzame verbindingen. De bus vertrekt om 13.30 uur vanaf het oude gemeentehuis aan de Hoflaan in Oostvoorne. Aanmelding is noodzakelijk via www.volksuniverversiteit.nl/westvoorne.

VU Filmhuis Moonlight

Oostvoorne - De film Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een zwarte achterstandswijk van Miami. In drie episodes wordt het leven gevolgd van de jonge Afro-Amerikaan Chiron, gespeeld door drie verschillende acteurs: als tienjarig kind, als middelbare scholier en als man. Als kind is hij een buitenbeentje en wordt hij gepest. Zijn overwerkte moeder is verslaafd aan crack, zijn vader kent hij niet. Hij vindt een tweede thuis bij crackdealer Juan en diens vriendin Teresa. Als puber wordt hij op school en op straat nog steeds gepest, alleen zijn klasgenoot Kevin betekent iets voor hem. De derde episode gaat over de volwassen Chiron. Hij zoekt contact met zijn moeder en zijn jeugdliefde Kevin wil hem ontmoeten. De film gaat over identiteit en hoe lastig het is om in deze voornamelijk blanke wereld een eigen zwarte identiteit te ontwikkelen die anders is dan het stereotype beeld van de zwarte mens. Moonlight was winnaar van de IFFR- publieksprijs 2017.

Donderdag 21 maart 2019 wordt de film vertoond om 20.15 uur in de grote zaal van cultureel centrum De Man. Toegangsprijs € 8,00 voor leden, voor niet-leden € 10,00.

Meer informatie op www.volksuniversiteit.nl/westvoorne.

Bericht PCOB afdeling Brielle

Op het programma van de PCOB staat in de uitnodiging voor dinsdag 19 maart aanstaande "Proeverij van maaltijdservice APETITO". Helaas kan deze middag niet doorgaan, wegens ziekte van de mensen die deze middag zouden verzorgen. In de plaats hiervan zal regio coördinator Mr. Arie Slob een lezing houden over DEMENTIE. Voor deze bijzonder informatieve middag wordt u van harte uitgenodigd, ook als u geen lid bent van de ouderenbond PCOB of KBO! De middag wordt gehouden in het Zalencentrum aan de Langestraat 76, op dinsdagmiddag 19 maart, aanvangstijd 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.