De regio Voorne-Putten scoort ook hoog op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap
De regio Voorne-Putten scoort ook hoog op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap Foto: Lyuda Stinissen

Ondernemen met de paplepel ingegoten

Voorne Putten - Op Voorne-Putten is een project gaande op een school waar alle aspecten van het ondernemerschap aan bod komen.

Van het bedenken van een 'gat in de markt', de boekhouding, het ontwerp van een logo tot het uitgeven van aandelen en het houden van aandeelhoudersvergaderingen (VoornePutten.nl, 2018).

Succesvol ondernemen vergt een goede voorbereiding. Daarom organiseert Startersdagen.com, op initiatief van de Rabobank Voorne-Putten/Interpolis en de gemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis, Brielle en Nissewaard, een evenement speciaal voor pre-starters, startup en scale-up ondernemers. De avond is bedoeld om starters verder op weg te helpen en goed voor te bereiden op het ondernemerschap. De startersdag vindt plaats op 17 april in de 'De Boekenberg' in Spijkenisse. De startersdag is bedoeld voor oriƫnterende starters, net begonnen starters en ondernemers die toe zijn aan de volgende stap met hun jonge onderneming. De avond bestaat uit een startersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk seminars te volgen over online bankieren, online en offline communicatie, temperamentvol ondernemen, belastingdienst. Daarnaast speelt het netwerken, verbindingen leggen en ervaringen delen een belangrijke rol deze avond. Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com.