Muzikale inspiratiezondag

Brielle - Zondag 17 maart is er een Muzikale Inspiratiezondag bij Vrijzinnigen Brielle: 'Richard van der Keur in Concert'. Locatie: Kerkstraat 10. Tijd: 10:00-12:00 uur. Entree €7 incl koffie / thee. Zie ook www.vrijzinnigenbrielle.nl. Richard van der Keur is tekstschrijver, zanger en theatermaker, vocaal bijgestaan en begeleid op piano door Hjalmar Rosing. Zelfgeschreven liedjes over het leven, dichtbij en ver weg, zoals Loslaten, Ik zal er zijn en Zo blauw als de hemel, met een enkele cover zoals van Cat Stevens en Abba.

Zandkunstenaar komt naar Voorne Putten

Oostvoorne - Op zondag 17 maart zal in de Dorpskerk te Oostvoorne de zandtovenaar Gert van der Vijver optreden. Hij treedt geregeld op voor de televisie.

De kunstenaar vertelt een verhaal met zand. In een interview zei hij over deze kunst: 'Als kind tekende ik al heel veel en graag. Ik ben bij de zee opgegroeid en tekende langs de vloedlijn. Maar het tekenen heb ik op een gegeven moment gelaten voor wat het is en ik ben met een andere carrière begonnen. Totdat ik in 2006 een kunstenares zag die toverde met zand. Toen ik dat zag, hoorde ik het kind in mij roepen: "Ik wil ook!" Dat kind in mij gaf de doorslag. Voordat ik het wist had ik een contract bij de KRO.' In de dienst beeldt hij de Bijbel uit via zandfiguraties. Het motto is: 'Van chaos naar orde, van dood naar leven'. Volwassenen zullen verrast worden, kinderen zullen hun ogen uitkijken.

Het adres van de Dorpskerk is: Kerkplein, Oostvoorne. De dienst begint om 10.00 uur. Voor nadere informatie: www.kerkoostvoorne.nl

Vrijdag 15 maart: geen school? Kom naar de bieb!

Vrijdag 15 maart is er een landelijke onderwijsstaking. Doet jouw school hier ook aan mee en is er geen school? Kom dan naar de bieb! Deze dag worden er namelijk twee verschillende, te gekke, workshops aangeboden in de bibliotheek!

Beat de Bieb
Doe mee aan allerlei challenges, zoals fitnessoefeningen met boeken, je eigen boekenlegger ontwerpen en een rap maken over boekenlezen.

Programmeren
Breng een hagelslag-robot tot leven of maak je naam in binaire code.

Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES Brielle |vrijdag 15 maart | tijd Beat the bieb 09.30- 11.30 uur / Programmeren 13.30-15.30 uur | toegang € 5,- per workshop / € 7,50 voor beide workshops