Het stembureau in het Scheepvaart- en Transportcollege - foto Jos Uijtdehaage
Het stembureau in het Scheepvaart- en Transportcollege - foto Jos Uijtdehaage Foto: Jos Uijtdehaage

Definitieve uitslag Waterschapsverkiezingen

Brielle – maandag 25 februari werd de definitieve uitslag bekend van de waterschapsverkiezingen van het Waterschap Hollandse Delta.

De Waterschapspartij Hollandse Delta werd met 2882 stemmen opnieuw de grootste partij in Brielle, en met 90.249 stemmen ook verreweg de grootste in het totale gebied van het waterschap. Ook in 2015 werd de Waterschapspartij Hollandse Delta de grootste, maar tot hun grote teleurstelling mochten ze toentertijd geen deel uitmaken van de coalitie. Tweede met 1221 stemmen werd Hollandse Delta Natuurlijk, gevolgd door de VVD met 960 stemmen, PvdA (551), Waternatuurlijk (491), CA 487, 50plus (444), ChristenUnie (194), en AWP niet politiek wel deskundig (201), SGP (81).

Het Waterschap Hollandse Delta zorgt op Voorne-Putten en Rozenburg, Goeree-Overflakkee, IJsselmonde, De Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht voor schoon en voldoende water en voor veilige dijken, wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom. Het beheert 800 kilometer aan dijken, duinen en kades waarvan maar liefst 350 kilometer het water van de grote rivieren en binnenmeren tegen houdt. Afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt gezuiverd en gestreefd wordt naar een goede waterkwaliteit in sloten en singels.
Op 28 maart wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd.