Koen van der spek, Dave Leurs en Menno Schruijer (v.l.n.r.) zien hoe  René van der Meiden een bal onschadelijk maakt. (Foto: Wil van Balen).
Koen van der spek, Dave Leurs en Menno Schruijer (v.l.n.r.) zien hoe René van der Meiden een bal onschadelijk maakt. (Foto: Wil van Balen). Foto:

Rockanje maatje te klein,
Zwartewaal speelt gelijk

Rockanje/Zwartewaal - Rockanje was afgelopen zaterdag een maatje te klein voor koploper FC Vlotbrug, dat met 0-4 won. Zwartewaal speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen SNS.

Bijna een half uur kon Rockanje op het eigen sportpark Drenkeling weerstand bieden aan de geoliede voetbalmachine die FC Vlotbrug dit seizoen is.

Kopbal
Maar in de 28ste minuut opende Oussama Nhari met een rake kopbal uit een voorzet van aanvoerder Clint van de Veerdonk de score voor de Hellevoetse bezoekers: 0-1. Vanaf dat moment speelde Rockanje een verloren wedstrijd. FC Vlotbrug liep door goals van Danny Browne, Gijs Vermeer en Simeon Seghers nog weg naar een 0-4 zege en is na achttien duels nog steeds zonder puntverlies in de competitie van de vierde klasse H.

Veerkracht
Met keeper Marc de Munnik als vervanger voor de geblesseerde Bennie van der Meer, toonde Zwartewaal tegen SNS veerkracht door tot twee keer toe een achterstand recht te trekken. Rick Abrahams scoorde de 1-1, Jamie van Esch tekende voor de 2-2. Ramon de la Haye miste vanaf de stip de kans om Zwartewaal de volle winst te bezorgen. Dus bleef het bij 2-2.