Op de volgende middag hopen ze weer vele FNV Seniorleden te mogen ontvangen
Op de volgende middag hopen ze weer vele FNV Seniorleden te mogen ontvangen Foto:

Geweldige belangstelling
bij FNV Senioren

Oostvoorne - Op 19 maart organiseerde FNV Senioren een informatieve bijeenkomst over erfrecht in SCC De Man in Oostvoorne.

Bijna 100 personen waren gekomen om zich te laten informeren over een testament bij overlijden én over het onbekendere levenstestament. De heer Nico van Scheijndel en mevrouw Nicole Goud van adviesbureau AKTO uit Rotterdam legden uit hoe hoge erfbelasting voorkomen kan worden, net als een hoge eigen bijdrage bij opname in een instelling. Ook werd uitgelegd welke maatregelen er vooraf genomen kunnen worden bij eventueel latere wilsonbekwaamheid, het benoemen van een gevolmachtigde én de medische keuzes bij lichamelijke of geestelijke problemen in de toekomst. Al met al was het een zeer interessante middag over een ingewikkeld onderwerp.

Op 16 april wordt er weer een middag georganiseerd voor FNV Seniorleden. Ook dit zal plaatsvinden in De Man in Oostvoorne en het onderwerp van gesprek zijn de pensioenen in Nederland. Er zal worden uitgelegd wat de belangrijkste eisen zijn in het Pensioenoverleg met werkgevers en de overheid en waarom er nog steeds geen goed Pensioenaccoord is overeengekomen. Voor de FNV Senioren, uiteraard allen reeds met pensioen, zal ook indexatie en de te vrezen kortingen aan de orde komen. De koffie staat klaar!