Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen
Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen Foto:

Brielle winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente

Brielle - Brielle is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland. Gregor Rensen, Burgemeester van Brielle, ontving maandag de prijs uit handen van Pieter van Klaveren, voorzitter MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond.

Brielle neemt daarmee de koppositie over van Hellevoetsluis, dat twee jaar geleden deze titel in de wacht sleepte.
De tweede plek gaat deze editie naar Leiden, de derde naar Barendrecht.

"Brielle geeft bedrijven de ruimte om te ondernemen zegt de Rotterdamse voorzitter Van Klaveren. Dat is een compliment aan zowel de ambtelijke als bestuurlijke organisatie. Samenwerking op het eiland Voorne-Putten tussen gemeenten en het bedrijfsleven is nog wel de opdracht voor de toekomst"
Sprong voorwaarts
Brielle heeft een opmerkelijke opmars gemaakt. In 2013 bungelde de gemeente nog in de onderste regionen van Zuid-Holland. Vorig editie, in 2016, was er al een verbetering zichtbaar die beloond werd met een plek in het midden. Om nu dus de sprong voorwaarts te maken naar de eerste plek.
Ondernemers in Brielle zetten hun gemeente op de eerste plek als het gaat om Communicatie en Beleid en Lasten. Als het gaat om Tevredenheid over de Dienstverlening gaat de eer van de beste in Zuid-Holland naar Capelle aan den IJssel. Rotterdam heeft in Zuid-Holland het beste Imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente.

Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Brielle een hele dikke voldoende van ondernemers. De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is deskundig en er is begrip voor ondernemers. Ondernemers zijn ook redelijk tevreden over kansen op aanbesteden en de snelheid van betalen. Bij veel andere gemeenten zijn dit juist verbeterpunten. "Economie en werkgelegenheid gaan hand in hand. Als het binnen een gemeente/regio economisch goed gaat zorgt dit voor werkgelegenheid en welvaart", aldus Van Klaveren.