Lezers Schrijven

Duurzaamheid, klimaat, woorden die in elke krant, elk tijdschrift en in televisieprogramma's nadrukkelijk je aandacht vragen. Te pas en te onpas. De klimaatmaffia heeft ons, de Nederlandse bevolking aardig in de houdgreep. Het woord groen wordt in de discussies vaak wat onderbelicht, terwijl het groen (bomen en struiken) een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid en ons welzijn, zeker in ons geindustrialiseerde woongebied. Verbazingwekkend en ronduit schokkend is het te zien hoe aan het Brielse Meer van Brielle naar Zwartewaal een ware kapidioterie heeft plaatsgevonden. Vooral de dikke, hogere bomen hebben het moeten ontgelden. In mijn ogen zou het zinnig zijn geweest als het hakhout en de dunne bomen zouden zijn verwijderd, maar niets is minder waar. Het recreatiegebied Brielse Meer is ongeveer zestig jaar geleden gerealiseerd, maar met het groenonderhoud is het al die jaren droevig geweest. Wat betreft het kapgebeuren is het bovenstaande gebied niet het enige. Aan de Rozenburgse kant heeft zich hetzelfde drama voltrokken en richting Brielle-Oostvoorne gaat dit nog gebeuren. Hoezo duurzame bomen????

Ida van den Berg, Brielle.

Muziekconcours

Oostvoorne - Cui Orkest is uniek als kamerorkest op de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. In 2019 bestaat Cui Orkest 40 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert Cui Orkest een muziekconcours op zaterdag 22 juni 2019 in Cultureel Centrum 'De Man' te Oostvoorne. Ingeschreven kan worden door instrumentalisten en zangers van alle leeftijden, zowel amateurs als muziekstudenten. Een rapport wordt opgemaakt door een jury van drie professionele muziekdocenten. De winnaar van dit concours krijgt de gelegenheid om solistisch op te treden in een concert van Cui Orkest in 2020.

Het inschrijfformulier en het reglement zijn te downloaden via de website www.cuiorkest.nl.
Het e-mailadres is info@cuiorkest.nl.

Concert Capriccio

Oostvoorne - Zaterdag 6 april a.s. geeft mandoline orkest Capriccio haar jaarlijkse uitvoering om 20.00 uur in De Man. Trots zijn zij vooral op hun 32 jeugdleden die eigen nummers ten gehore gaan brengen, maar ook met het orkest verschillende nummers gaan meespelen. Wat denkt u van meer dan 60 muzikanten op een podium? Hoe zal dat klinken? De docenten/dirigenten Bep Oosterman-Dubach en Daniƫlle de Rover zijn volop aan het repeteren met de leerlingen voor het concert. Het belooft een zeer gevarieerde avond te gaan worden wat betreft muziekstijlen. Van klassiek tot blues en van samba tot boogie. Kaarten kunt u reserveren via: secretaresse.mvcapriccio@gmail.com of zijn verkrijgbaar aan de zaal. Prijs: 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen t/m 12 jaar.