Gemeente taxeerde achttien woningen Elisabethhof fout

Oostvoorne – De gemeente Westvoorne heeft fouten gemaakt bij de verkoop van achttien appartementen aan het Elisabethhof in Oostvoorne. Vijftien zijn te duur verkocht.

Een medewerker van de gemeente deed de taxaties. Taxaties en verkoop waren dus in handen van één partij, de gemeente Westvoorne. Drie onafhankelijke taxateurs hebben zich onlangs opnieuw over de prijzen geboden. De bedragen van de verschillende appartementen lopen uiteen. In drie gevallen is te weinig betaald, maar er wordt niet om compensatie gevraagd.

Het gaat om de eerste Koopgarantwoningen van het appartementencomplex, een regeling om koopwoningen goedkoper te maken voor starters. Aanleiding is een uitzending van het programma De Monitor in 2017. Daarin kwamen fouten aan het licht die gemaakt zijn bij de taxaties van huizen met het kenmerk Koopgarant. Vorig jaar kaartte een eigenaar de kwestie aan en bleek dat een woning aan het Elisabethhof bijna 40.000 te hoog was getaxeerd. Vervolgens is een onderzoek gestart naar de andere woningen.