Wim van Montfoort, Atelma van Strien-De Leeuw van Weenen, Martin Molenaar en Jaap van der Veld (v.l.n.r,.) zijn sinds vorige week Lid van de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Wim van Montfoort, Atelma van Strien-De Leeuw van Weenen, Martin Molenaar en Jaap van der Veld (v.l.n.r,.) zijn sinds vorige week Lid van de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Lintjesregen 2019: vier Koninklijke onderscheidingen in Westvoorne

Rockanje – Vorige week vrijdag reikte Westvoornes burgemeester Peter de Jong in de raadzaal van het gemeentehuis in Rockanje lintjes uit aan vier Westvoornaars.

Martin Molenaar, Wim van Montfoort, Jaap van der Veld en Atelma van Strien – De Leeuw van Wenen werden gedecoreerd met de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

STORM
Oostvoornaar Martin Molenaar ontving de Koninklijke onderscheiding voor uiteenlopende activiteiten. Zo is hij al enkele jaren actief als molenaar en bestuurslid voor STORM (Stichting Ter Ondersteuning Restauratie Molen – korenmolen in Oostvoorne). Hij is vrijwilliger bij Mandoline Vereniging Capriccio en bij stichting Cultevo. En al 10 jaar actief als burgerhulp. Daarnaast voert hij diverse functies uit voor Stichting Tinte 400. In het verleden was hij ook vrijwilliger bij stichting De Zonnebloem en vervulde hij verschillende functies bij het R.O.T. zomerkamp.

Historische Vereniging
De heer Wim van Montfoort uit Rockanje kreeg de Koninklijke onderscheiding in zijn functie van bestuurslid en coördinator van het archief en depot Historische Vereniging Westelijk Voorne. Daarnaast heeft hij zich 35 jaar lang verdienstelijk gemaakt als bestuurslid van diverse verenigingen en commissies t.b.v. de ontwikkeling van de hengelsport in de provincie Zuid-Holland. Ook was hij secretaris van budovereniging Ichikan en voorzitter van Gemengd Koor in Brielle. Verder was hij actief op politiek gebied als bestuurslid VVD Westvoorne, voorzitter regionaal overleg van VVD-raadsleden en wethouders op Voorne-Putten en raadslid van gemeente Westvoorne.

TC West-Voorne
Rockanjenaar Jaap van der Veld werd onderscheiden vanwege zijn vrijwilligerswerk voor Tennisclub West-Voorne uit Rockanje. Van der Veld is al 40 jaar lid en voorzitter van de onderhoudscommissie Tennisclub West-Voorne, daarnaast is hij vrijwilliger bij Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Westvoorne. Ook is hij lid van werkgroep Maria Rust. Hij was 35 lid van de bridgevereniging Op Dreef, waarvan ruim 25 jaar voorzitter. Daarnaast was hij enige tijd mantelzorger.

Ons Genoegen
Mevrouw Atelma van Strien-De Leeuw van Weenen uit Rockanje ontving de Koninklijke onderscheiding als actief bestuurslid jeugdzaken, coördinator Ensemble, lid drumband, dweilorkest, leerorkest en fanfare-orkest muziekvereniging Ons Genoegen Rockanje. Ook is zij secretaris landelijk bestuur en eindredacteur bij de Nederlandse vereniging voor Papierknipkunst. En zij is secretaris kunstrij- en ijsdansvereniging DIDO (opgeheven in 2014) en coördinator schaatsochtend Silverdome. Daarnaast is ze lid van werkgroep Maria Rust en doet ze onderzoek naar bijnamen. Al bijna 30 jaar is ze mantelzorger. De onderscheiding is ook voor haar verdiensten in het verleden. Zo was ze ruim 20 jaar actief in het kerkbestuur als ouderling 'kerk en Israël' en bij de kindernevendienst van de protestantse gemeente in Rockanje. Ze was bijna 20 jaar actief voor de Historische Vereniging Westelijk Voorne als lid werkgroep dialectonderzoek en schreef artikelen voor het verenigingsblad "Struinen". Tot slot maakte zij op de Joodse begraafplaats in Zuidland grafstenen schoon en verfde de letters opnieuw op de stenen.

Afbeelding