Alzheimer Café

Brielle - Op woensdagavond 8 mei a.s. staat in het Alzheimer Café Brielle het thema Vroegdiagnostiek bij Dementie centraal.

Als gastspreker ontvangen zij Dr.Tas uit Spijkenisse welke zal ingaan op het belang van een vroegtijdige diagnose en het onderkennen van het 'niet pluis gevoel' in de thuissituatie. "Hadden we het maar eerder geweten"…Zekerheid, erkenning, zelfinzicht en vooral begrip (ook van de omgeving).
De diagnose dementie kan heel hard aankomen. Enerzijds kan je overvallen worden door angst en zorgen over wat komen gaat. Anderzijds ben je wellicht ook wel opgelucht dat je nu weet wat er precies aan de hand is.

Tijdens de avond komt dit uitgebreid aan de orde. Zo ook wordt gesproken over de rol van de huisarts en wat de huisarts, in samenspraak met familie, kan betekenen voor mensen met geheugenproblemen.
Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van uw eigen vragen en het delen van ervaringen. Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden.