Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Bevrijdingsfestival Brielle trekt heel veel bezoekers!

Brielle - In tegenstelling tot vorig jaar, kon het Bevrijdingsfestival Brielle nu wel doorgang vinden en het werd een geslaagde editie!

Al op donderdag ging het Bevrijdingsfestival in Brielle van start met het opbouwen van de kampementen uit WOII en de aankomst van de deelnemers. Vanaf vrijdag waren deze toegankelijk voor het publiek en daar werd volop gebruik van gemaakt.

Zaterdagochtend begon de rondrit over Voorne met de historische voertuigen die uiteindelijk in het centrum van Brielle eindigde waar een parade en defilé plaatsvond met veteranen. Zondagmiddag waande men zich in echt oorlogsgeweld met een mockbattle op het Scharloo. In de middag werden ook de lopers binnengehaald met het Wageningse bevrijdingsvuur.

Intensief overleg
Nadat stichting Bevrijdingsfestival Brielle de editie 2018 moest afgelasten vanwege de benodigde vergunningen is er in de maanden na die beslissing achter de schermen veel gebeurd. Na de teleurstelling te hebben verwerkt, hebben er intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente Brielle, stichting Bevrijdingsfestival Brielle en politie/korpscheftaken van regio Rotterdam. En met succes, want er werden goede oplossingen gevonden en daarmee kon niet alleen deze editie doorgaan, maar is het evenement ook voor de toekomst zeker gesteld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding