Rockanjenaar Pieter Meijer reed vorig jaar de Erasmus MC Tour de Rotterdam voor het eerst.
Rockanjenaar Pieter Meijer reed vorig jaar de Erasmus MC Tour de Rotterdam voor het eerst. Foto:

Team Westvoorne fietst met burgemeester als kopman

Rockanje – Op zaterdag 22 juni wordt de Erasmus MC Tour de Rotterdam gehouden, een fietstoertocht van 135 kilometer, die zoveel mogelijk geld wil genereren voor kankeronderzoek.

Vorig jaar reed Rockanjenaar Pieter Meijer de toertocht en haalde toen een bedrag van 600 euro op, dat bijdroeg aan de aanschaf van een elektronenmicroscoop voor onderzoek voor het Erasmus MC.

Toerfietser
'Dit jaar rijd ik hem weer,' zegt de 54-jarige Pieter Meijer, die een fervent toerfietser is. 'En ik wil nu graag zoveel mogelijk mensen meekrijgen. Daarom vroeg ik Westvoornes burgemeester Peter de Jong of hij met me mee wou doen. Hij was direct enthousiast en het mooie is dat hij ook zijn netwerk aanspreekt om te polsen of er meer mensen zijn die willen fietsen.'
De Jong vond het Zwartewaalse echtpaar Dirk en Regina Muilenburg bereid om met hem en Pieter Meijer de Erasmus MC Tour de Rotterdam te fietsen. Ook Janet van der Have uit Oostvoorne meldde zich aan en dat maakt Team Westvoorne inmiddels vijf renners sterk.

Daniël den Hoed
Dit jaar wordt er gereden voor het Daniël den Hoed fonds. Meefietsen met Team Westvoorne en/of sponsoren? Kijk op tourderotterdam.daniel3daagse.nl/team/team-westvoorne. Ook kunt u bij de Plus in Rockanje uw statiegeldbonnen inleveren voor Team Westvoorne.