De 22-jarige verpleegkundige uit Spijkenisse gaat fietsen voor het goede doel
De 22-jarige verpleegkundige uit Spijkenisse gaat fietsen voor het goede doel Foto:

Soroptimisten steunen Romy's fietstocht

Regio - Van 21 t/m 27 juni fietst Romy van Gelderen 500 kilometer en 7000 hoogtemeters in Malawi om fondsen te werven en aandacht te vragen voor de projecten van Plan International in Malawi.

De 22-jarige verpleegkundige uit Spijkenisse steunt met deze enorme uitdaging de strijd tegen kind-huwelijken en tienerzwangerschappen in Malawi, waar 46% van de meisjes trouwt voor hun 18e. In haar dagelijkse werk helpt Romy, in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, zwangere vrouwen. Een schril contrast met de harde werkelijkheid in Malawi, waar professionele hulp voor zwangere vrouwen en tieners vaak niet aanwezig is.

Bij elke editie van 'Cycle for Plan' gaat weer een groep bikkels de uitdaging aan om honderden kilometers te fietsen. Alle fietsers hebben vooraf minimaal € 4.000 aan sponsorgeld opgehaald, waarmee ze het werk van Plan International steunen in de strijd tegen kind-huwelijken en tienerzwangerschappen. Het sponsorgeld gaat in zijn geheel naar de projecten van Plan International. Naast vele vrienden en bekenden steunt ook Soroptimistclub Voorne-Putten/ Rozenburg Romy. Allen willen zij de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs. Toegang tot dat onderwijs, goede gezondheidszorg en de economische zelfstandigheid van vrouwen staat hoog op de prioriteitenlijst. Daarmee sluiten de doelen van de Soroptimisten naadloos aan bij het doel van Romy's fietstocht. Donaties zijn nog welkom via: https://malawi.cycleforplan.nl/actie/romy-van-gelderen.