Vorige week donderdag was het echtpaar Stolk-Snoeij uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Vorige week donderdag was het echtpaar Stolk-Snoeij uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Echtpaar Stolk-Snoeij uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd

Oostvoorne - Vorige week woensdag ging Westvoornes burgemeester Peter de Jong op bezoek bij het echtpaar Stolk-Snoeij ter gelegenheid van de 60ste huwelijksdag van het echtpaar dat al vanaf de eerste huwelijksdag in Oostvoorne woont.

De Jong bracht namens de gemeente Westvoorne zijn gelukswensen over aan Arie Stolk (80) en Corrie Stolk-Snoeij (82), die drie dagen eerder op zondag 12 mei precies 60 jaar getrouwd waren.

Tintenaar
Arie Stolk is een geboren en getogen Tintenaar die 60 jaar geleden met zijn in Rockanje geboren en getogen Corrie aan de Oostvoornse Bethlehemweg kwam wonen. Zes jaar geleden verhuisden Arie en Corrie naar een woning aan De Ruy in Oostvoorne.

Vrachtwagen
Arie vindt het niet zo vreemd dat de naam Stolk in de omgeving van Tinte veel voorkomt. 'Mijn vader had vijftien broers en zussen,' vertelt Arie die zijn gehele werkzame leven 'op de vrachtwagen' heeft gereden en op zijn 65ste jaar met pensioen ging. 'Dus veel 'Stolken' in en rond Tinte zijn familie.'

Vier generaties
Het echtpaar Stolk kreeg twee dochters, van wie de oudste op 41-jarige leeftijd plotseling overleed. Er zijn vijf kleinkinderen en ook al vijf achterkleinkinderen.