Vorige week donderdag was het echtpaar Hokke-Roskam uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Vorige week donderdag was het echtpaar Hokke-Roskam uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Echtpaar Hokke-Roskam uit Oostvoorne 60 jaar getrouwd

Oostvoorne - Vorige week donderdag ging Westvoornes burgemeester Peter de Jong op bezoek bij het echtpaar Hokke-Roskam aan de Ringmuur in Oostvoorne ter gelegenheid van de 60ste huwelijksdag van het echtpaar.

De Jong bracht namens de gemeente Westvoorne zijn gelukswensen over aan Wim Hokke (82) en Ditje Hokke-Roskam (77), die die dag precies 60 jaar getrouwd waren.

Vierpolders
Voordat Wim en Ditje na hun trouwen een eigen woning in Vierpolders betrokken woonde het echtpaar een tijdje in bij zowel de ouders van Ditje als wat later bij die van Wim. Wim Hokke was oorspronkelijk smid, een beroep dat hij uitvoerde in Brielle en in Tinte. Op zijn 29ste jaar gooide Wim het roer om en werd hij vrachtwagenchauffeur. Tot aan zijn pensioen reed Wim internationale transporten.
Twaalf jaar geleden verhuisden Wim en Ditje naar Oostvoorne, waar een van de twee dochters van het echtpaar woont.

Verrassing
Wim en Ditje hebben twee dochters, vijf kleinkinderen en ook al twee achterkleinkinderen. De dochters namen hun ouders afgelopen zaterdag mee op een verrassingsuitje met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.